OVERHEMD OP MAAT MAKEN

Afspraak maken
AFSPRAAK MAKEN

Met een overhemd op maat bent u verzekerd van een perfecte pasvorm met een uitstekend draagcomfort. Een overhemd op maat laat zien dat u waarde hecht aan kwaliteit en verfijnde details. Onze producten zijn voorzien van verfijnd stikwerk, chique parelmoeren knopen en boorden en manchetten die ook na vaker wassen mooi in model blijven. Als u maatoverhemd laat maken, heeft u keuze uit tientallen verschillende boorden, manchetten en andere stijlopties, zoals een borstzak of het borduren van uw initialen. Onze stoffencollectie bestaat uit honderden hoogwaardige katoenen stoffen uit voornamelijk Italië.

Bij het uitzoeken en aanmeten van een maatoverhemd adviseren we u uitgebreid over de uitstraling, het draagcomfort en het model. Laat u een overhemd op maat maken voor zakelijk gebruik? Dan adviseren we graag een wit of lichtblauw maatoverhemd, maar een streepje of een fijne ruit kunnen ook niet misstaan. Wilt u een maatoverhemd om in uw vrije tijd te dragen? Dan kan het leuk zijn om met contrasten te werken. Denk aan een contrasterende kleur aan de binnenzijde van de boord en het manchet of een afstekende kleur knoop.

Uw maatoverhemd krijgt zijn unieke pasvorm door onze uitgebreide meetsessie. Voor uw maatoverhemd nemen we dertien lichaamsmaten en maken we aantekeningen van uw lichaamshouding. Deze lichaamsmaten en aantekeningen worden vertaald naar een patroon, welke de basis vormt voor uw overhemd op maat. Na ongeveer vijf weken is uw maatoverhemd klaar en plannen we een pasafspraak. Tijdens deze zogenaamde fitting, passen we uw maatoverhemd en kijken we of deze nog correctie behoeft qua pasvorm. Eventuele correcties zijn met een week gerealiseerd, waarna uw maatoverhemd over de perfecte pasvorm beschikt en helemaal klaar is.

EEN GOED MAATOVERHEMD

Een goed maatoverhemd die met de hand is vervaardigd, heeft uitneembare boordbaleinen, voor zover het model van de boord dit vereist. Dit is vooral bij een ‘widespread collar’ en ‘cutaway collar’ het geval. Omdat wij van traditioneel vakmanschap houden, wordt uw maatoverhemd voorzien van een gedeelde rugpas. Dit zorgt ervoor dat uw overhemd op maat precies op uw schouders kan worden aangepast, indien u verschillende schouders heeft. Kenmerkend voor een goed maatoverhemd, zijn de parelmoeren knopen. De lichte glans van parelmoer geeft uw overhemd op een maat een luxe en chique uitstraling. Tot slot heeft een goed maatoverhemd bij de aanzet van de mouwen meerdere plooien. Dit zorgt voor extra comfort en beweegruimte.

MAATOVERHEMD KOPEN

overhemd-op-maat

WITTE MAATOVERHEMDEN

Wij zijn groot fan van witte maatoverhemden. Een wit overhemd op maat is namelijk heel erg praktisch: u kunt het vrijwel met alle kleuren pakken, colberts en broeken combineren. Daarnaast is het witte maatoverhemd de perfecte keuze voor formele en zakelijke gelegenheden. Laat u voor het eerst een overhemd op maat maken? Dan adviseren wij u te beginnen met een wit en een lichtblauw maatoverhemd. Dat vormt een goede basis in uw garderobe en van daaruit kunnen we uitbreiden naar maatoverhemden met streepjes of verfijnde ruitjes in verschillende kleuren.

OVERHEMD OP MAAT PRIJS

De prijs van een overhemd op maat is afhankelijk van de gekozen stof. Onze stoffencollectie voor maatoverhemden bestaat uit ruim vijfhonderd hoogwaardige katoenen stoffen. De prijzen beginnen bij een bedrag van 149 euro. De gemiddelde prijs voor een overhemd op maat is 179 euro, maar kan afhankelijk van de exclusiviteit en kwaliteit van de stof lager of hoger zijn. Toch liever een pak op maat laten maken? Of bent u benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Op onze pagina ‘werkwijze‘ is alles omtrent het proces van het maken van een overhemd op maat tot in detail uitgelegd!

v.a. 149 euro

TRADITIONAL TAILORING

Uw pak wordt op traditionele wijze en met de hand vervaardigd, waarbij voor elke klant een nieuw patroon wordt getekend.

LUXURY CLOTHS

Onze stoffencollectie bestaat uit ruim 1500 stoffen van exclusieve merken als Tallia di Delfino, Ermenegildo Zegna en StylBiella.

PERSONAL SERVICE

Wij voorzien u altijd van eerlijk en deskundig advies. Door onze persoonlijke aanpak heeft u altijd onze onvoorwaardelijke aandacht.

ONZE MERKEN