MOUWLENGTE OVERHEMD METEN

Afspraak maken
AFSPRAAK MAKEN

Een veelgestelde vraag tijdens de zoektocht naar een geschikt overhemd op maat is, hoe meet je de juiste mouwlengte?

De mouwlengte van een overhemd meet u op door de armlengte te meten. Deze meet u vanaf het schouderpunt (daar waar de schouder eindigt en de arm begint) tot ongeveer twee centimeter voorbij de pols.

Het is belangrijk een overhemd te hebben waarvan de mouwlengte correct is. Een te korte mouw zal ervoor zorgen dat het overhemd bij bewegen gaat knellen en een te lange mouw valt te ver over uw hand en ziet er slordig en onverzorgd uit. Met een juiste mouwlengte heeft uw overhemd een nette uitstraling en kunt u uw armen comfortabel bewegen. Het manchet van het overhemd dient op de ‘knik’ tussen de pols en de hand te vallen. Indien u het overhemd onder een colbert draagt, dient het manchet ongeveer een centimeter onder de mouw van het colbert uit te komen.

Tips voor het opmeten

  1. Vraag iemand om uw armlengte te meten. Het is vrijwel onmogelijk om zelf uw mouwlengte op te meten.
  2. Gebruik een meetlint en niet een rolmaat of liniaal. Een meetlint kan gemakkelijk de ‘ronding’ van uw arm volgen.
  3. Ga tijdens het meten rechtop staan, maar laat uw armen ontspannen langs het lichaam hangen.

Een volledig op maat gemaakt overhemd

Als u kiest voor maatwerk, dan weet u zeker dat de mouwlengte van uw overhemd goed is. Voor de vervaardiging van uw overhemd op maat meten we u volledig op en maken we voor u een uniek patroon. Hierdoor krijgt u een perfect passen maatoverhemd dat comfortabel zit. U heeft al een maatoverhemd voor 149 euro.

TRADITIONAL TAILORING

Uw pak wordt op traditionele wijze en met de hand vervaardigd, waarbij voor elke klant een nieuw patroon wordt getekend.

LUXURY CLOTHS

Onze stoffencollectie bestaat uit ruim 1500 stoffen van exclusieve merken als Tallia di Delfino, Ermenegildo Zegna en StylBiella.

PERSONAL SERVICE

Wij voorzien u altijd van eerlijk en deskundig advies. Door onze persoonlijke aanpak heeft u altijd onze onvoorwaardelijke aandacht.

ONZE MERKEN