PAK OP MAAT LATEN MAKEN

Afspraak maken
AFSPRAAK MAKEN

Als u een pak op maat laat maken, dan kiest u voor kwaliteit en exclusiviteit. Een maatpak laat zich definiëren als: “a garment cut by an individual, for an individual”, dus een pak gemaakt door een individu, voor de pasvorm van een individu. Een pak op maat wordt gemaakt naar uw persoonlijke wensen en stijl, alsmede uw eigen lichaamsmaten. Hierdoor krijgt uw maatpak een pasvorm en uitstraling die perfect is afgestemd op uw figuur en persoonlijkheid.

Bij het uitzoeken en aanmeten van uw maatpak, beginnen we met een ‘minicollege’ over de verschillende stoffen en materialen in onze collectie. Onze stoffencollectie bestaat uit ruim 2500 verschillende stoffen in verschillende kleuren en dessins. Op basis van uw persoonlijke wensen qua uitstraling kleur, geven we uw passend advies ten aanzien van de stof voor uw maatpak. Wanneer u voor het eerst een pak op maat laat maken voor zakelijk gebruik, dan adviseren wij te beginnen met een donkerblauw of donkergrijs maatpak. Wenst u een maatpak voor bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid, dan kan een lichtere kleur of een dessin zoals een ruit of subtiele streep een hele goede optie zijn.

Wanneer u een geschikte stof voor uw pak op maat heeft gekozen, gaan we verder met het bepalen van het model. U heeft onder meer keuze uit verschillende type en breedte revers, zakken en knoopsluitingen voor het jasje. Bij de broek kunt u kiezen uit verschillende afwerkingen van de band, sluitingen en eventueel bandplooien en een omslag. Bij het bepalen van het model van uw maatpak voorzien wij u uiteraard weer van deskundig en bovenal eerlijk advies en lopen we stap voor stap alle onderdelen langs.

Door onze uitgebreide meetsessie krijgt uw pak op maat zijn unieke pasvorm. Voor uw maatpak nemen we vierentwintig lichaamsmaten en maken we aantekeningen van uw lichaamshouding. Deze lichaamsmaten en aantekeningen worden vertaald naar een patroon, welke de basis vormt voor uw pak op maat. Na zes á zeven weken is uw maatpak klaar en plannen we een pasafspraak. Tijdens deze zogenaamde fitting passen we uw maatpak en kijken we of deze nog correctie behoeft qua pasvorm. Eventuele correcties zijn met ongeveer een week gerealiseerd, waarna uw pak op maat helemaal klaar is.

EEN AUTHENTIEK
PAK OP MAAT

Een authentiek maatpak kenmerkt zich door de wijze waarop het is gemaakt. Dat begint bij het meten. Een goede ‘tailor’ weet wat hij meet en waarom hij een bepaalde lichaamsmaat meet, om uiteindelijk deze maten te vertalen naar een patroon. Alleen dan wordt de pasvorm van uw maatpak goed. Wij werken nog traditioneel met een meetlint en een deskundig oog. Dus geen pasmodellen of zogenaamde ‘trials’, maar authentiek vakmanschap.

Onze maatpakken zijn, afhankelijk van uw voorkeur, voorzien van een ‘full canvas’ of ‘half canvas’ constructie. Deze termen slaan op de wijze waarop het binnenwerk in het maatpak is gezet: volledig of voor de helft met de hand bevestigd. Alhoewel iets prijziger, geniet het de voorkeur te kiezen voor een full canvas constructie, omdat het volledige binnenwerk dan met de hand aan de stof is gestikt. Bij een half canvas constructie wordt het binnenwerk gedeeltelijk aan de stof van het maatpak geplakt.

Tot slot worden onze maatpakken voorzien van talloze handgemaakte details. Zo wordt het knoopsgat in het revers op Milanese wijze met de hand gemaakt, zijn de knopen op de mouwen functioneel en heeft het maatpak een zogenaamde ‘barchetta’ borstzak. Een echt authentiek maatpak.

DE PRIJS VAN EEN PAK OP MAAT

De prijs van een pak op maat is sterk afhankelijk van de gekozen stof. Onze stoffencollectie bestaat uit ruim 2500 verschillende stoffen van gerenommeerde merken als Huddersfield, Guabello en StylBiella. De gemiddelde prijs voor een pak op maat is 1.199 euro, maar kan afhankelijk van de exclusiviteit en kwaliteit van de stof lager of hoger zijn.

v.a. 799 euro

Wilt u toch liever een overhemd op maat laten maken? Of bent u benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Op onze pagina ‘werkwijze’ is alles omtrent het proces van het maken van een overhemd op maat tot in detail uitgelegd!

TRADITIONAL TAILORING

Uw pak wordt op traditionele wijze en met de hand vervaardigd, waarbij voor elke klant een nieuw patroon wordt getekend.

LUXURY CLOTHS

Onze stoffencollectie bestaat uit ruim 1500 stoffen van exclusieve merken als Tallia di Delfino, Ermenegildo Zegna en StylBiella.

PERSONAL SERVICE

Wij voorzien u altijd van eerlijk en deskundig advies. Door onze persoonlijke aanpak heeft u altijd onze onvoorwaardelijke aandacht.

ONZE MERKEN